Gevonden worden dankzij Google Maps Business View

By Kristof / On / In Google Maps Business View, Zoekmachine optimalisatie

Google Maps Business View is misschien wel een van de meest onderschatte mogelijkheden van Google. Vele bedrijven weten er zelfs het bestaan niet van. De dienst is nog relatief nieuw in België en hoewel het mee probeert te drijven op het succes van Street View, is de uitdaging voor handelaars nog steeds om er de voordelen van te ontdekken. Een woordje uitleg:

Wat is Google Maps Business View?

Google Bedrijfsfotografie is gestoeld op technologie gebruikt in Google street view. Het werkt op exact dezelfde manier, maar de virtuele wandelingen zijn bedoelt om een zicht te bieden op de binnenkant van publieke zaken. Daar kunnen de Google auto’s met een enorme camera op hun dak uiteraard niet gebruikt worden. In plaats daarvan werkt Google samen met zorgvuldig geselecteerde fotografen die foto’s nemen van lokale winkels, showrooms, restaurants en andere handelszaken. Alle fotografen moeten een specifieke training volgen en de nodige theoretische en praktische examens afleggen alvorens ze toegelaten worden om Google te vertegenwoordigen.

Hoe kunnen virtuele wandelingen voor een verhoging van de verkoop zorgen?

Er zijn vele redenen waarom interactieve, 360-graden wandelingen kunnen helpen met zowel verkoop op uw website als in uw fysieke handelszaak. Google zet namelijk naast zaken met Google Maps Business View grotere foto’s met ‘Foto’s bekijken’ en ‘binnenkijken’. Dit zorgt ervoor dat er vaker geklikt wordt op uw winkel en zorgt dus voor meer trafiek naar uw website. Google geeft dan terug vaak een voorkeur aan sites met een hoge ‘klik ratio’ en kan deze websites dus een betere ranking geven in de zoekresultaten. Google Business foto’s zijn daarom al een groot voordeel wat betreft website verkeer.

Gevonden_worden_met_Google_Bedrijfsfoto_s_-_Google_zoeken-2

De mensen die een virtueel bezoek aan uw winkel brachten, komen bovendien ook vaak langs in uw zaak. Ze kennen uw immers al! Uw zaak krijgt dus meer website bezoekers én ook meer bezoekers aan uw fysieke zaak.

360-graden foto’s kunnen zelfs aanleiding zijn tot het ‘mere-exposure effect’ – een in de psychologie én marketing gekend fenomeen waarbij een persoon een voorkeur ontwikkelt voor zaken, enkel gebaseerd op het feit dat men er bekend mee is. De verkoop kan dus met andere woorden een flink stuk stijgen met behulp van Street view foto’s in uw zaak.

Wilt u meer weten? Ik help u graag met wat meer uitleg.

2 thoughts on “Gevonden worden dankzij Google Maps Business View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>