4 SEO Tips waar niemand aan denkt

By Kristof / On / In Zoekmachine optimalisatie

SEO tips, iedereen is ernaar op zoek want Zoekmachine optimalisatie kan zeer lastig lijken. Hoe zeer je ook je best doet om bovenaan te eindigen in Google, je wint soms geen terrein. Desondanks zijn er veel zaken die bedrijven nog extra kunnen doen om een competitieve SEO strategie op te zetten… omdat zeer weinig concurrenten eraan denken om de laatste procentjes af te werken. Hoe lang je je voordeel kan behouden, hangt af van hoe lang je wacht om er mee te beginnen. Hierbij vier SEO tips om je resultaten te verbeteren:

Tip 1: Schrijf vooral zélf je teksten

Google resultaten hangen steeds meer af van de mogelijkheid van je organisatie om belangrijke, nuttige en relevante inhoud te publiceren. Om aan deze standaard te kunnen voldoen, moet de schrijver een goed begrip hebben van de activiteiten, producten, diensten en het verkoopproces van de organisatie én zijn concurrenten. De ontwikkelaar van je website of freelancers kunnen zeker helpen bij het schrijven, maar de impact van die teksten zal slechts beperkt zijn.

Tip 2: Link je Google+ profiel aan je teksten

Je moet niet alleen zelf schrijven of vaste, eigen schrijvers hebben, maar de personen die schrijven moeten ook hun teksten aan hun google+ profiel koppelen. Door dit te doen zullen je pagina’s automatisch hoger verschijnen. Dit komt omdat naast het zoekresultaat telkens een foto verschijnt van de persoon die het artikel schreef. Dit zorgt voor meer klikken op links, wat op zijn beurt weer tot een hogere trafiek leidt. Naast optimalisatie voor de zoekmachine door middel van een hogere rangschikking, zorgt dit ook voor meer geloofwaardigheid en geeft het de indruk toonaangevend zijn.

SEO Tips: Google zoekresultaat met profiel

Tip 3: Maak visueel aantrekkelijke inhoud

Gebruikers van zoekmachines zijn niet langer enkel op zoek naar tekstuele inhoud. Ze willen steeds vaker visuele inhoud zien zoals presentaties, video’s, infographics, enz. In B2B niche markten overschrijdt de vraag zelfs meestal het aanbod. Terwijl de kosten van het produceren van dergelijke inhoud vrij hoog kunnen zijn, kan de impact die het heeft op het aantal gegenereerde bezoeker ook groot zijn! In de eerste plaats is het alvast veel makkelijker om een visueel prominente plaats te verwerven tussen de veel minder drukke zoekresultaten van foto- en video-zoekresultaten. Verder kan het ook voor extra zoekmogelijkheden zorgen op Youtube of SlideShare – extra platformen waar je inhoud te vinden is én waar je een link terug naar je website kan leggen. Ten slotte is visuele inhoud extra overtuigend en stelt het je in staat om complexe producten en diensten op een eenvoudiger manier uit te leggen. 1 beeld zegt ook in 2013 nog altijd meer dan 1000 woorden.

Tip 4: Loop niet als een gek achter je Google ‘rank’ aan

De Google ‘ranking’ of evaluatie was vroeger van cruciaal belang voor Google optimalisatie. Velen hebben echter nog niet begrepen dat dit niet langer het geval is. Google gaat nu namelijk steeds meer de inhoud aanbieden op basis van de locatie én vroegere zoekopdrachten van de gebruiker. Dit betekent dat de positie van je website binnen de gevonden resultaten voor elke gebruiker anders kan zijn. Verder is er ook nog het aspect van de sociale netwerken en gesegmenteerd zoeken op bvb enkel video, nieuws, enz. Dit alles samen zorgt ervoor dat visibiliteit belangrijker geworden is dan het eerder beperkte ‘ranking’ voor bepaalde kernwoorden. Maar zelfs indien ranking correct gemeten kon worden, dan nog is het niet zo belangrijk als het effectief aantrekken van bezoekers. Als je bijvoorbeeld op nummer 1 eindigt voor een bepaald kernwoord dat geen enkele klant aantrekt, maar met een andere zoekterm op nummer 24 eindigt en daar wél tien klanten uithaalt, dan lijkt de keuze snel gemaakt…

Hebt u vragen over dit artikel, wilt u hulp bij het instellen van deze tips voor uw website of wilt u gewoon nog meer SEO tips? Contacteer ons dan gerust!

 

Bron: straightnorth.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>