4 e-mail marketing tips voor kleine ondernemingen

By Kristof / On / In Tips

Je e-mail staat klaar en nu moet je op die knop klikken om je e-mail campagne te versturen. Een benauwd gevoel maakt zich van je meester want je twijfelt aan alles wat je net opgemaakt hebt. Je hebt zin om je e-mail naar iedereen te sturen die ook maar 2 minuten tijd heeft. Gewoon om hem nog maar eens te laten controleren.

Het is inderdaad belangrijk dat iedere e-mail die je stuurt perfect opgesteld is. De links moeten werken, de tikfouten moeten weggehaald worden. Maar nog belangrijker is het dat je mail zijn doel bereikt en het doelpubliek aanspreekt.

Hier zijn vier e-mail marketing tips die je helpen bij het versturen van een succesvolle e-mail campagne:

1. Zorg voor ÉÉN actie

Wanneer je je klanten niet wil gaan overrompelen met e-mails, trap je makkelijk in de val van meerdere berichten en acties (call-to-actions) te combineren in één e-mail. Meerdere opties zorgen voor jou als afzender misschien voor een beter gevoel, maar ze leiden de aandacht af.

Onthoudt dat, wanneer je een e-mail stuurt, het doel is om de ontvangers naar een bepaalde actie te begeleiden. Afleiding kun je je niet veroorloven! Verhoog je conversie-ratio dus door te zorgen voor slechts één call-to-action per e-mail.

2. Personaliseer je e-mail marketing berichten

Door zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over je doelpubliek via online formulieren of andere methodes, kan je je e-mails gaan personaliseren. Maar waarom zou je dit doen?

Gepersonaliseerde e-mails laten je toe om individuele ontvangers persoonlijk aan te spreken. Dit betekent dat je hun persoonlijke wensen kunt invullen en hen een bijzonder gevoel geven. Hierdoor wordt het makkelijker om een persoonlijke relatie aan te gaan met hen. Het warme gevoel dat ze krijgen door een persoonlijke mail zorgt voor goede zakenrelaties.

Research van Econsultancy toont aan dat 68% van de marketeers zeggen dat persoonlijke berichten gebaseerd op het gedrag van de gebruiker een hoge impact hebben op het Rendement op de Investering of ROI. 74 procent zeggen dat het een hoge impact heeft op de verbondenheid van de bestemmeling met je bedrijf. Maar slechts 19 procent van de marketeers maakt er ook gebruik van. Een opportuniteit dus!

3. Zorg voor hoge verwachtingen

Je kan gerust stellen dat iedereen de hoeveelheid e-mails wat beu is. Ze krijgen hopen Spam toegestuurd. Om jezelf en je e-mail te laten opvallen tussen al dit lawaai, is het belangrijk om voor hoge verwachtingen te zorgen rond de berichten die je stuurt. Waardevolle inhoud die een behoefte invult en het leven van de ontvanger verbetert. Het soort e-mails dat je gebruikers WILLEN ontvangen.

Je kan dit eenvoudig doen door in je eerste mail meteen te vermelden wat je zal gaan versturen. Daarna zorg je ervoor dat je telkens weer waardevolle bericht verstuurt.

Als je dit doet, dan wordt je een echte e-mail held. Het hoeft geen uitleg wat het tegenover je potentiële klanten betekent om een ‘held’ te zijn!

4. Zorg voor een P.S.

Zorg dat je het laatste woord krijgt in je e-mail door een zorgvuldig uitgekiende P.S. boodschap toe te voegen. Maak gebruik van deze gelegenheid om een gevoel van dringendheid toe te voegen, je laatste statement te doen of een korte getuigenis van een tevreden klant toe te voegen.

E-mail marketing is een zeer efficiënte tool om je verkoop te stimuleren en potentiële klanten om te vormen tot échte klanten. Zeker als je het goed doet!

Heb jij nog tips of vragen over e-mail marketing? Ik hoor het graag via de reacties of het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>