25 redenen om een virtuele rondleiding aan te bieden – deel 1

By Kristof / On / In Google Maps Business View

 

Veel mensen zien meteen nut in het online plaatsen van hun zaak via Google Maps Business View. Maar u bent natuurlijk niet zomaar ‘iedereen’. Daarom geven we u in deze driedelige reeks 25 redenen waarom ook u uw zaak op Google plus kan tonen. Vandaag alvast de eerste zeven.

1. Als u niet gezien wordt in Google’s lokale zoekresultaten, dan wordt u ook niet gevonden…

Elke dag zoeken vele internet gebruikers lokale bedrijven op Google. Soms zijn het restaurants, bloemisten, garages, hotels of andere handelszaken. Google is daarbij hun belangrijkste bron van informatie. Hier vinden ze bedrijven uit de buurt en het feit dat u via een virtuele rondleiding uw zaak openstelt, kan u helpen bij het werven van klanten uit de buurt. Welke bedrijven zoekt u zoal op in uw buurt?

2. Psychologisch voordeel of het “Mere-exposure effect”

Potentiële klanten binnen laten kijken in uw zaak geeft hen vertrouwen. Het voelt aan alsof ze er al eens geweest waren. 360 bedrijfsfoto’s zorgen voor een ‘Mere-exposure effect’ – een psychologisch fenomeen waarbij een persoon een voorkeur ontwikkelt voor iets wat hij/zij al kent. Mensen zien uw virtuele rondleiding en zullen onbewust liever in uw zaak binnen komen dan in de zaak van uw concurrent van wie ze het interieur niet kennen. Zelf kiest u waarschijnlijk ook sneller voor een schoonheidssalon, restaurant of bloemenzaak waar u al eens eerder binnen kwam?

3. De aandacht trekken

Aandacht trekkenU hebt in uw zaak veel aandacht besteed aan het interieur zodat klanten er graag komen, maar ook zodat het interieur beter opvalt van anderen. 360 graden fotografie is dan een optimaal middel om dit mooie werk tot zijn recht te laten komen. Een virtuele tour geeft de klant een perfecte eerste indruk die ervoor kan zorgen dat internet gebruikers ook écht bij u langskomen. Maar bovenal zullen ze op de google zoekresultaten hun oog laten vallen op de links ‘Kijk binnen’ en “Foto’s bekijken”. Beelden trekken altijd meer aan dan woorden.

 

4. Breng uw zaak tot leven

Hoge kwaliteit 360 graden foto’s maken het voor bezoekers mogelijk om uw zaak te bekijken als een interactieve rondleiding. Zoals u zich wel kunt inbeelden zal dit zorgen voor een groter aantal bezoeken aan uw Google+ profiel, Google Maps én uw website. Bezoeken die u in staat stellen om uw nieuwe klanten nog meer te overtuigen.

5. Voordeel ten opzichte van concurrenten

Als een bezoeker gaat beslissen waar hij uiteindelijk zal gaan, dan zal dat vaker een bezoek zijn aan een zaak met panorama foto’s en niet uw concurrent iets verder in de stad. De bezoeker weet tenslotte wat hij kan verwachten. In de andere zaak niet.

6. Toon uw Google Maps Business View foto’s op uw website

Vele zaken hebben wat standaard foto’s op hun website. Met de panorama foto’s kunt u echter uw site helemaal tot leven wekken. 360° interactieve rondleidingen scheppen vertrouwen en zorgen voor meer bezoekers en klanten. Contacteer mij om u te helpen bij het toevoegen van deze foto’s aan uw website.

Facebook-Crosses-Privacy-Lines

7. Deel de foto’s op uw Facebook pagina

Op Facebook kunt u ook heel makkelijk uw 360 foto’s tonen op de pagina van uw zaak. Via http://apps.facebook.com/280634148712667/ zet u alles op en iedereen die uw pagina bezoekt kan de rondleiding bekijken.

 

Wilt u dit ook in uw zaak doen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Nog meer weten? Kijk eens op onze Google Maps Business View pagina.

One thought on “25 redenen om een virtuele rondleiding aan te bieden – deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>